Plouă cu găleata în țară: Râul Durleşti din Capitală, la un pas de a se revărsa

Codul galben de vreme instabilă a pus stăpânire pe întreaga ţară, iar în câteva ore a plouat cât pentru toată vara.

La Hânceşti a turnat cu găleata, iar mai multe străzi au fost inundate. Pe strada Chişinăului se circulă şi acum cu dificultate, iar pietonii se plâng că nu au cum traversa drumul.

Şi în oraşul Cimişlia plouă ambundent, cu descărcări electrice. Imaginile au fost trimise la adresa noastră de mai mulţi telespectatori.

Ploaia puternică face ravagii şi în Capitală. Mai multe străzi sunt spălate de ape, circulaţia este îngreunată, iar râul Durleşti de pe strada Ghioceilor din sectorul Buiucani este aproape de a se revărsa.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de vreme instabilă pentru ziua de astăzi. Ne așteaptă ploi puternice cu până la 49 de litri pe metru pătrat, iar izolat cantitatea de apă va depăşi 70 de litri pe metru pătrat.

Precipitaţiile puternice vor fi însoțite de descărcări electrice. Serviciul Hidrometeorologic de Stat mai anunță că şi vântul va bate în rafale cu viteza de până la 65 de kilometri pe oră. În aceste condiţii, oameni sunt rugaţi să nu treacă pe sub copacii uscaţi, ori prin apropierea firelor de electricitate. Totodată, şoferii sunt îndemnaţi să-şi găsească un loc de parcare sigur.


Preluat de la: Publika.md