Platon a convins tot mai mult, la emisiunea Nataliei Morari, că are relații speciale cu Procurorul general

Comportamentul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon pe care l-a avut aseară în cadrul emisiunii “Politica Nataliei Morari”, dar și convingerea că știe tot ce se întâmplă la Procuratura Generală cu dosarul privind furtul bancar, alimentează și mai mult zvonurile despre relația specială cu conducerea procuraturii.

În cadrul emisiunii de aseară, Veaceslav Platon a divulgat mai multe secrete ale anchetei din dosarul furtului miliardului și a făcut mai multe anunțuri pe care ar fi trebuit să le facă doar procurorii. Platon s-a lăudat moderatoarei Natalia Morari că Procuratura Generală apelează la el în calitate de “specialist”, a spus de câteva ori “noi investigăm”, după care se corecta imediat spunând că procurorii investighează, dar și nu a ascuns că are informații din prima sursă. „Sunt martor, specialist, persoană cu experiență enormă în activitatea bancară”, a spus acesta, când a fost întrebat de moderatoare în calitate de cine face declarațiile respective.

Totodată el a anunțat că procuratura a descoperit în totalitate schema fraudei bancare din 2014, lucru pe care instituția nu l-a confirmat, deocamdată.

Timp de aproape două ore Palton s-a lăudat cu cunoștințele sale în domeniu, dezvăluind și alte detalii precum atitudinea guvernatorului BNM, Octavian Armașu în cazul presiunilor recente asupra Victoriabank. Platon a spus că „era alături” când se discutau aceste informații confidențiale, cel mai probabil referindu-se la procurori, ceea ce a nemulțumit-o mult pe Morari, convinsă că astfel de declarații trebuie să le facă Procurorul general nu un oarecare Veaceslav Platon.

Amintim că nu este prima dată când Platon, acuzat de fraude și preluări de proporții, se etalează că un „expert” pentru procurori.

Anterior au fost publicate imagini video în care Platon îi explica procurorului general Alexandr Stoianoglo cum pot fi gestionate presiunile asupra Victoriabank, cei doi apărând în mai multe ipostaze din care era clar că sunt în relații amicale. De altfel, anume Alexandr Stoianoglo l-a declarat public nevinovat pe Platon, iar în curând acesta a fost eliberat.

 


Preluat de la: Timpul.md