Platforma "Pentru Moldova", împotriva PAS, PPDA și PD, pentru că au blocat investigațiile atacurilor comise de Veaceslav Platon

Platforma „Pentru Moldova” condamnă iresponsabilitatea deputaților PAS, PPDA și PD, care au blocat crearea Comisiei pentru investigarea atacurilor raider comise de Veaceslav Platon.

„Pentru Moldova” consideră că deputații respectivi trebuie considerați complici și responsabili direcți pentru atacurile raider lansate în ultima perioadă de timp și pentru consecințele dezastruoase care vor afecta economia țării și fiecare cetățean al Republicii Moldova.

Totodată, „Pentru Moldova” a atras atenția că scopul comisiei respective este de a investiga circumstanțele de preluare forțată (atacuri raider) și pretinsele acțiuni subversive de pe piața financiară nebancară, cu participarea lui V. Platon, în special în contextul situației de la Moldasig, în privința căreia și-a exprimat îngrijorarea și Comisia Națională a Pieței Financiare.

„Deputații din PAS, PPDA și PD au ignorat riscurile la care este supus întreg sistemul bancar și nebancar din Republica Moldova, riscuri asupra cărora au atras atenția inclusiv președintele ales Maia Sandu, reprezentanții diferitor formațiuni politice și experți independenți.”

Membrii „Pentru Moldova” îndeamnă insistent toate partidele parlamentare să pătrundă în esența acestor cazuri și să înțeleagă gravitatea situației și consecințele care pot afecta profund sistemul bancar și nebancar al Republicii Moldova și, respectiv, stabilitatea economică a țării. În caz contrar, să recunoască deschis ale cui interese le urmăresc și să-și asume întreaga responsabilitate pentru consecințe. Cetățenii trebuie să-și cunoască „eroii”, mai ales în ajunul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate.


Preluat de la: Publika.md