Platforma Parlamentară Pentru Moldova este împotriva reducerii valorii impozabile a coletelor internaționale

Platforma parlamentară ”Pentru Moldova” este împotriva reducerii valorii impozabile a coletelor transportate prin intermediul trimiterilor poștale internaționale și a anunțat că va veni cu un proiect de lege prin care limita impozabilă să fie majorată până la 300 de euro.

”Vom analiza foarte bine legea bugetului și politica bugetar-fiscală. Înțelegem că Guvernul trebuie să găsească soluții pentru a acoperi găurile, dar nu putem accepta ca bugetul să fie majorat din contul buzunarului cetățenilor. Considerăm inadmisibilă reducerea plafonului de impozitare a coletelor de la 200 de euro la 100 de euro”, a declarat, joi, deputatul Eleonora Graur, într-un briefing de presă.

Potrivit acesteia, cu atât mai grav este că limita neimpozabilă este redusă al doilea an consecutiv, anul trecut această limită fiind redusă de la 400 la 300 de euro.

”Este o măsură împotriva cetățenilor. Argumentul că în UE limita neimpozabilă este 22 de euro nu rezistă niciunei critici. Republica Moldova nu se poate compara cu UE, deoarece între statele UE nu se impun taxe”, a spus Graur.

Dacă propunerea Ministerului Finanțelor va fi introdusă în proiectul politicii bugetar-fiscale, atunci Platforma parlamentară Pentru Moldova va veni cu un amendament de revenire la limita impozabilă de 300 de euro.

”În plus, noi vom propune ca bunurile în valoare de peste 300 de euro să fie impozitate doar din suma de depășește 300 de euro”, a mai spus Eleonora Graur.


Preluat de la: Publika.md