Platforma DA propune oferirea vacanței fiscale până la sfârșitul anului pentru unele categorii de agenți economici

 

Este vorba despre două categorii de agenți economici: întreprinderile rezidente care și-au sistat parțial sau total activitatea și care au instituit șomaj tehnic, iar a doua categorie se referă la întreprinderile agricole ccare, la fel, s-au închis în conformitate cu prevederile Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale.
„Propunem oferirea vacanței fiscale pentru aceste categorii de agenți economici până pe data de 31 decembrie 2020, ceea ce înseamnă neachitarea penalităților, dobânzilor pentru întârziere la toate impozitele și taxele. Aceasta este minimul ce putem face pentru acești agenți economici. Ei ar trebui să aibă mai mult sprijin din partea guvernului.

Cunoaștem ce se întâmplă cu agricultura în centrul și sudul țării din csauza secetei. După calculele noastre, vom avea la recolte de grâu până la 1,5 tone per hectar în loc de două tone. Situația s-a agravat din cauza grindinei. Raionul Ștefan Vodă a fost ca niciodată puternic afectat de grindină. Patru mii de hectare de terenuri arabile au fost distruse. Suma pierderilor va depăși 100 de milioane de lei”, a declarat Alexandru Slusari.

https://diez.md/ 


Preluat de la: Timpul.md