Pisica Papille, primul animal de companie testat pozitiv cu COVID-19 în Franţa, s-a vindecat

Pisica Papille, în vârstă de nouă ani, primul animal de companie testat pozitiv cu noul coronavirus în Franţa, s-a vindecat de COVID-19, a anunţat un membru al familei sale adoptive, transmite agerpres.ro.

Doar câteva cazuri de animale domestice infectate cu noul coronavirus au fost raportate la nivel global. În cazul pisicii Papille, sursa probabilă de infectare a fost reprezentată de proprietarii ei, la rândul lor pacienţi testaţi pozitiv cu COVID-19.

„Nu ştiam ce era în neregulă cu ea”, a declarat Brian, proprietarul felinei. El i-a rugat pe jurnaliştii de la Reuters să nu îi dezvăluie numele de familie, după ce a primit mesaje instigatoare la ură pe reţelele de socializare, în urma publicării de presa franceză a diagnosticului atribuit pisicii sale.

„Mamei mele i s-a părut ciudat că Papille prezenta aceleaşi simptome ca un om bolnav: oboseală, tuse şi episoade de letargie. Ne-am spus că poate era vorba despre COVID-19. Părea puţin probabil, dar era totuşi posibil”, a adăugat Brian.

Bănuiala lor s-a dovedit a fi corectă.

Brian, în vârstă de 24 de ani, a prezentat primele simptome de COVID-19 la sfârşitul lunii martie. Angajat al unei fabrici de produse petrochimice, tânărul francez şi-a întrerupt munca şi s-a autoizolat la domiciliu, în aceeaşi casă în care locuiesc şi părinţii lui. Câteva zile mai târziu, mama lui, Florence, a făcut febră mare şi se simţea epuizată.

Testul ei a ieşit pozitiv. În timp ce Florence îşi petrecea convalescenţa la pat, Papille venea adeseori să o viziteze şi se ghemuia lângă ea, a dezvăluit Brian. Apoi, pisica s-a îmbolnăvit.

„Nu putea să stea în picioare, nu reacţiona deloc atunci când o strigam. Abia putea să îşi ridice capul. Noi am fost aceia care i-am transmis virusul”, a declarat tânărul francez.

Papille a fost testată la una dintre principalele facultăţi de medicină veterinară din Franţa, aflată la periferia sud-estică a Parisului.

„Cazurile de transmitere de la om la animal nu reprezintă ceva imposibil, dar sunt foarte rare”, a declarat Renaud Tissier, directorul ştiinţific de la Şcoala Naţională de Medicină Veterinară Alfort.

„Nu cunoaştem cazuri de oameni care să fi fost infectaţi de animale de companie”, a adăugat specialistul francez.


Preluat de la: Publika.md