Pierderi de milioane la Regia Transport Electric și Parcul Urban de Autobuze

Perioada stării de urgenţă loveşte dur şi în bugetele întreprinderilor municipale. Din 28 martie, taxatorii nu mai ies la muncă, în urma unei decizii a autorităţilor, astfel că transportul public în Chişinău este gratuit. Şeful interimar al Direcţiei Transport şi căi de comunicaţii Chişinău a anunţat că dacă starea de urgenţă va dura până la sfârşitul lui mai, pierderile ar fi de aproape 45 de milioane de lei.

Potrivit calculelor făcute de specialişti, Regia Transport Electric va avea pierderi de 36 de milioane de lei, iar Parcul Urban de Autobuze, de 8,8 milioane de lei.

În ciuda problemelor financiare, primarul Capitalei a declarat anterior că va face tot posibilul ca taxatorii să-şi primească salariile, pe perioada cât stau acasă. Edilul oraşului a cerut ajutor de la Guvern.

„Sper să avem un răspuns pentru acoperirea cheltuielilor în această perioadă, aşa cum ne-a fost promis”, a afirmat primarul Capitalei, Ion Ceban.

Vitalie Dragancea, consilierul prim-ministrului Ion Chicu, ne-a spus că demersul Primăriei va fi analizat.

„Nu cred că acum se examinează o asemenea cerere, pentru că din câte îmi dau seama, toată energia şi toate resursele acum sunt concentrate pe gestionarea crizei epidemiologice”, a menționat consilierul prim-ministrului, Vitalie Dragancea.

La sfârşitul lunii martie, Regia Transport Electric avea pierderi de 9 milioane şi jumătate de lei, iar Parcul Urban de Autobuze, de 1,8 milioane. În perioada stării de urgenţă, troleibuzele şi autobuzele circulă prin Chişinău de luni până vineri, doar dimineaţa şi seara. Pentru a evita aglomeraţia, toate cele 321 de troleibuze şi 104 autobuze sunt scoase pe traseu.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie