Piața Marii Adunări Naționale, transformată într-un orășel european (FOTO)

Piața Marii Adunări Naționale a fost transformată astăzi într-un orășel european. La festivitatea de deschidere a evenimentelor dedicate marcării Zilei Europei a participat prim-ministrul Dorin Recean, împreună cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, șeful Delegației Uniuniii Europene la Chișinău, Jānis Mažeiks, și toți ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați în țara noastră.

„În Orășelul European am văzut diversitatea și frumusețea unității europene, un proiect care unește oameni din întreaga Europă pentru pace, pentru modernizarea comunităților și pentru prosperitate. Am întâlnit cetățeni hotărâți, care își doresc o Moldovă europeană, prosperă și puternică. Suntem europeni și construim Europa acasă împreună”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Iar Igor Grosu a spus că: „Sunt sigur că fiecare din cei care au ajuns la Orășelul European au avut ocazia să vadă cât de diversă, dar în același timp cât de unită este Uniunea Europeană”.

Orchestra și trupa de hipism a Ministerului Afacerilor Interne a prezentat vizitatorilor un program special, care a continuat cu diverse manifestări artistice, iar subdiviziunile din sistemul afacerilor interne au efectuat acțiuni de informare și de prezentare a proiectelor europene realizate în Republica Moldova.

în PMAN a fost organizat și un târg interactiv dedicat Orășelului European la Chișinău, un pavilon pentru copii, unde au avut loc diverse activități, un pavilionul dedicat activităților pentru tineri, spectacol muzical pentru seniori, dar și un concert dedicat Zilei Europei.

Iar de la ora 21:30, oaspeții veniți în PMAN vor putea urmări finala Eurovision Song Contest, transmisă în direct din Liverpool, Marea Britanie.

Ediția anului 2023 a Zilei Europei este marcată în mai multe regiuni ale țării, unde sunt organizate diverse activități și evenimente culturale, realizate de proiectele finanțate de Uniunea Europeană în cooperare cu autoritățile publice locale, cu rețeaua de Eurocluburi și Centrele de informare europeană din întreaga țară.


Preluat de la: Publika.md