Piaţa "Delfin" a fost redeschisă

Administraţia pieţei „Delfin” din sectorul Buiucani al Capitalei s-a răzgândit. După ce ieri a anunţat că piaţa îşi sistează activitatea, astazi, porţile acesteia au fost larg deschise.

Administraţia unităţii comerciale i-a avertizat pe agenţii economici că dacă nu vor respecta regulile de prevenire a infecţiei cu COVID-19, piaţa ar putea fi închisă. Potrivit acestora, decizia anterioară a fost luată din cauză că unii comercianţi nu au respectat măsurile impuse de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică.

„Unele persoane au încălcat regimul de lucru, au fost avertizate, au ignorat cerinţele administraţiei. Noi nu putem, în administraţia pieţei să admitem astfel de încălcări”, a menţionat Nicolae Dogaru, administratorul pieţei „Delfin”.

Pe de altă parte, autorităţile municipale îl acuzau ieri pe administratorul pieţei că decizia de sistare a activităţii acesteia este un şantaj. Motivul ar fi că Primăria vrea să demoleze gheretele de flori din apropiere. Nicolae Dogaru neagă aceste acuzaţii.

„Lor nu li-i ruşine să spună acest lucru? Eu iată spun că şantajează pe oameni, că au sistat activitatea din cauza lor”, a spus Nicolae Dogaru.

Într-un final, autorităţile locale şi administraţia pieţei au decis să o redeschidă. Ce-i drept, doar pentru vânzătorii de produse alimentare.

„Începând cu ziua de astăzi, zona de mărfuri alimentare, fructe şi legume, activează, în continuare, în regim obişnuit”, a menţionat Vadim Brînzaniuc, pretorul sectorului Buiucani.

Celelalte gherete vor fi redeschise după ce vor fi făcute lucrări de renovare a sistemului de electricitate.

„Într-adevăr, sunt necesare unele lucrări antiincendiare în piaţă şi asta este şi în interesul vostru, pentru că este şi securitatea a voastră, care este aici în piaţă”, a precizat Inga Ionesii, viceprimar al Capitalei.

Comercianţii s-au bucurat că au din nou unde munci:

„Desigur că suntem foarte bucuroşi, mulţumiţi, pentru că fără un loc de muncă este foarte greu”.

„Noi toţi vrem să lucrăm. Noi toţi avem copii, avem nepoţi”.

La piaţa „Delfin” activează în jur de 150 de agenţi economci. Chiria pentru o zi a unei tarabe costă 15 lei, iar arenda lunară a unei gherete – 1 500 de lei.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie