Pfizer va începe testarea vaccinului anti-Covid pe copii. Compania spune că este “un pas crucial”

Compania americană Pfizer a primit aprobarea pentru a demara testarea vaccinului său împotriva noului coronavirus pe copii de până la 12 ani, scrie Business Insider.
Pfizer a anunțat luni, 12 octombrie, pe site-ul său, că are aprobarea autorităților de reglementare pentru a extinde studiul privind vaccinul său anti-COVID pentru a include până la 48.400 de voluntari, cu 10% mai mult decât plafonul anterior, și, totodată, a primit permisiunea de a testa serul și pe copii de până în 12 ani, scrie libertatea.ro

Înaintea aprobării acestei extensii a testării la copii de până în 12 ani, compania farmaceutică inclusese, în septembrie, în baza de testare tineri de 16 și 17 ani, precum și persoane cu hepatită C, hepatită B sau HIV, mai notează Business Insider.

Pfizer este una dintre companiile cele mai avansate în dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului. A început ultima etapă a probelor în iulie și a declarat că se așteaptă să afle dacă serul funcționează până la sfârșitul lunii octombrie.

Moderna, o altă companie care e în teste avansate cu un vaccin anti-COVID, a comunicat că intenționează să înceapă un studiu pediatric pentru serul său înainte de sfârșitul anului. Moderna a început ultima etapă de testare în iulie și se așteaptă să obțină răspunsurile legate de eficiența și siguranța vaccinului său în noiembrie.

Și directorul științific al gigantului Johnson & Johnson, Paul Stoffels, a declarat că J&J se angajează să desfășoare studii pediatrice. Studiile pentru copii “vor veni mai târziu în an”, după ce se va stabili siguranța la adulți, a declarat Stoffels, într-o discuție cu reporterii, pe 22 septembrie. J&J a început etapa finală a testării în septembrie.


Preluat de la: Publika.md