Petreceri în tren. Calea Ferată din Moldova dă cu chirie trenuri pentru evenimente speciale

Ofertă neobișnuită din partea Căii Ferate din Moldova. Trei tipuri de trenuri pot fi închiriate pentru petreceri, zile de nașteri, excursii prin toată țara sau alte evenimente speciale. Astfel, sunt puse la dispoziţie garnituri cu 30 sau chiar 400 de locuri pentru o plimbare de 40 de minute sau chiar pentru o zi.

„Avem posibilitatea de a oferi și alte servicii decât cele clasice – transport pasageri. Anume de a face curse ocazionale, curse speciale, fie cu scop turistic, fie de deplasare simplă a persoanelor dintr-un loc în altul. Acesta care îl vedeți este un tren mai special. El are mai puține vagoane, mai puține locuri. Trenul retro, care este mai vechi, dar mai cunoscut. Și deja trenurile modernizate, care la moment circulă pe cursa Chișinău-Socola”, a precizat Dmitri Prohniţchi, purtătorul e cuvânt al CFM. 

Prețul pentru rezervarea unei curse speciale este stabilit în funcție de distanța parcursă și tipul mijlocului de transport. Aceștia pun la dispoziție și curse VIP, care dispun și de paturi de dormit. 

”Pe parcursul verii am avut undeva zece călătorii speciale, curse speciale. La solicitarea clienților, noi putem oferi servicii de catering, deservirea delegațiilor. Pentru acest mono vagon, prețul este de 500 de euro arenda pentru o zi, indiferent de kilometrajul parcurs. Și cinci euro per kilometru. Prețul se estimează după mai mulți factori. Principalul este motorina. Este o metodă de valorificare a potențialului Căii Ferate în binele întreprinderii”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Căilor Ferate. 

Reprezentanții Căii Ferate susțin că testat asemenea curse speciale în ultimul an, iar pentru sezonul rece sunt deja trei solicitări de a închiria trenul CFM pentru diferite evenimente. Până acum, CFM a colectat în jur de 300 de mii de lei, bani investiți în instituție. 

 


Preluat de la: Publika.md