Peste 700 de tineri din Republica Moldova au fost încorporaţi în serviciul militar în termen în Armata Naţională

Peste 700 de tineri din Republica Moldova au fost încorporaţi în perioada 23-24 iunie curent în serviciul militar în termen în Armata Naţională.

Potrivit şefului Centrului Gestionare Resurse de Mobilizare și a efectivului Armatei Naționale, colonel Leonid Danilov, după înrolare, tinerii urmează un curs de instruire iniţială, în cadrul căruia aceştia se familiarizează cu activitatea și regimul unui militar în termen, pregătirea tactică, instrucţia de front, regulamentele militare şi pregătirea fizică.

Sursa a specificat că pregătirea se desfăşoară la Centrul de Instruire al Armatei Naţionale de la Bulboaca, efectivul nou încorporat fiind asigurat cu dezinfectante și mijloace de protecție individuală, cum ar fi măști și mănuși, în scopul prevenirii virusului de tip nou COVID-19. Mai mult ca atât, tinerii sunt supravegheaţi şi monitorizaţi zilnic de medicii militari din unitate.

Colonelul Danilov a adăugat că în același timp sunt dezinfectate și igienizate cazarmele, cantina şi sălile de studii de pe teritoriul unității și a transportului din dotare.

De menţionat că la finalizarea cursului de pregătire inițială, tinerii vor depune jurământul militar, iar ulterior vor pleca în unitățile Armatei Naționale  pentru a continua serviciul.

Stagiul militar în termen durează 12 luni.

 

 


Preluat de la: Publika.md