Peste 500 de militari ai Armatei Naționale au participat la antrenamente cu trageri de armă „Scutul dacilor 2020” (FOTO)

Peste 500 de militari ai Armatei Naționale au participat la antrenamente cu trageri de armă „Scutul dacilor 2020”. Exercițiul tactic s-a desfășurat, în această săptămână, la Centrul de instruire al Brigăzii de infanterie motorizată „Dacia” din Cahul și a durat cinci zile. Vineri, a fost ultima etapă a antrenamentelor, iar la eveniment a fost prezent ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, dar și alți oficiali. 

Trageri s-au efectuat din tunurile antitanc, instalațiile antiaeriene şi armamentul de infanterie. De asemenea, au fost utilizate mijloacele blindate, mașinile militare de transport şi plantatorul de mine tractat.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului Apărării, exerciţiul „Scutul dacilor 2020” a avut ca scop dezvoltarea abilităților efectivului pentru îndeplinirea misiunilor şi sarcinilor pe timp de pace, dar şi în situaţii de criză. Antrenamentele fac parte din planul pregătirii de luptă al militarilor pentru anul 2020.


Preluat de la: Publika.md