Peste 40 de cazuri de Coronavirus în Parlamentul European în ultima săptămână. Plenara de la Strasbourg va fi online

Parlamentul European ia măsuri drastice de izolare, după ce peste 40 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate în ultima săptămână, notează G4Media.ro.

În aceste condiții, plenara programată la Strasbourg nu va mai avea loc fizic, eurodeputații urmând să participe la ședințe și să voteze online, potrivit unor decizii luate de conducerea PE, scrie libertatea.ro.

În plus, accesul în sediile Parlamentului European este strict reglementat: vor putea intra doar europarlamentarii și staff-ul care participă la ședințe ce nu pot fi amânate, precum negocierile cu Comisia Europeană și Consiliul UE pe dosare esențiale (așa numitul trilog).

Aceste măsuri drastice de izolare se adaugă celor luate marți, când președintele Parlamentului European, David Sassoli, a decis ca minimum 80% din timpul de lucru al angajaților instituției să fie în regim de telemuncă (munca de la domiciliu).

Atât Franța, cât și Belgia, unde funcționează sediile principale ale Parlamentul European, se confruntă în ultimele zile cu o creștere alarmantă a cazurilor noi de COVID-19.


Preluat de la: Publika.md