Peskov: Putin este deschis la discuții cu Olaf Scholz. Cancelarul german: „Voi vorbi cu Putin din nou”

Președintele rus Vladimir Putin este deschis la contacte cu cancelarul german Olaf Scholz, deși nu a programat o convorbire telefonică cu acesta, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, relatează Digi24.

Reuters transmite că Dmitri Peskov a fost citat de RIA Novosti spunând: „Pentru moment, nu există discuții agreate (cu Scholz) în program. Putin a fost și rămâne deschis la contacte”.

Scholz a fost citat de cotidianul berlinez Tagesspiegel într-un interviu publicat duminică spunând: „Voi vorbi cu Putin din nou deoarece este necesar să vorbim”.

Scholz a adăugat: „Sarcina pentru Putin este de a retrage trupele din Ucraina și de a sfârși acest război îngrozitor, fără sens care a costat deja sute de mii de vieți”.

Putin și Scholz au vorbit ultima dată la telefon la începutul lunii decembrie. Liderul rus a spus la acea vreme că linia germană și occidentală privind Ucraina era „distructivă” și ceruse Berlinului să-și regândească abordarea.

Germania este al doilea cel mai mare donator de echipament militar pentru Ucraina, după SUA, potrivit Insitutului Kiel pentru Economie Mondială, înaintea altor puteri europene precum Franța și Marea Britanie, transmite The Guardian.


Preluat de la: Publika.md