PERICOL pe autostradă. Un șofer a adormit la volanul unei Tesla, în timp ce autopilotul conducea cu 150 de km/h

Un șofer a fost oprit de poliție pe o autostradă din Canada, după ce a adormit la volan într-o Tesla Model S, în timp ce autopilotul conducea cu 150 de km/h. Se pare că incidentul a avut loc pe 9 iulie, însă abia acum a intrat în atenția presei.

Poliția din Canada a primit plângeri despre o mașină condusă într-un mod periculos pe Autostrada 2 lângă Ponoka, Alberta. Era vorba despre un vehicul Tesla Model S, model 2019, care mergea singură pe autostradă. Adevărul este că șoferul, un tânăr de 21 de ani și pasagerul, erau amândoi cu scaunele în poziție orizontală și păreau să doarmă. Asta la viteză de 140 de km/h, scrie go4it.ro.

Atunci când Poliția a intrat în urmărire, încercând să atragă atenția șoferului cu semnale luminoase și sonore, mașina a început automat să accelereze, așa cum este programat software-ul pentru a evita o coliziune din spate. Astfel, mașina a atins viteza de 150 km/h, înainte ca șoferul să preia din nou controlul și să oprească vehiculul.

În urma acestui incident, bărbatul a avut permisul suspendat timp de 2 de ore și a fost apoi acuzat de condus periculos pe drumuri publice. Poliția dă însă vina pe șoferi, care sunt prea încrezători în sistemele automatizate ale mașinilor, nu pe Tesla, care promite că mașinile lor pot să se conducă singure.

În trecut, utilizarea necorespunzătoare a funcțiilor Autopilot au dus la accidente grave, care s-au soldat și cu decese. De asemenea, în urmă cu câțiva ani, o mașină autonomă Uber a călcat un biciclist care traversa o autostradă.


Preluat de la: Publika.md