PERICOL la Soroca. O parte a oraşului riscă să fie INUNDATĂ

O porţiune din oraşul Soroca riscă să fie inundată și blocat temporar sistemul de canalizare, după ce nivelul apei în râul Nistru s-a ridicat în urma ploilor abundente din ultimele zile. Subiectul a fost discutat la şedinţa convocată de premierul Ion Chicu la care a participat conducerea IGSU, reprezentanţi ai MAI, MEI şi autorităţile locale.

Conducerea IGSU a informat şeful Executivului că modificarea regimului de deversare la nodurile hidraulice Novodnestrovsc și Dubăsari a cauzat creșteri esențiale ale nivelului de apă. 

Potrivit reprezentanţilor IGSU, pe parcursul zilei de 24 iunie, în orașul Otaci, nivelul apei în râul Nistru a crescut cu 3,5 metri. În acest context, au fost întreprinse măsuri de prevenire a inundaţiilor în orașul Vălcineț, raionul Ocnița, unde au fost obturate gurile de evacuare a apelor pluviale spre râul Nistru pentru a preveni pătrunderea apelor din râu spre localitate.

Totodată, pentru a proteja zona de odihnă de pe malul râului Nistru, în localitatea Vadul lui Vodă, salvatorii au pregătit un dig de protecție mobil. 

Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează pentru perioada de 24 iunie-2 iulie creșterea nivelului apei în Nistru pe sectorul satului Naslavcea – oraşul Dubăsari cu 2-3,2 metri și pe sectorul oraşului Dubăsari – satul Talmaza cu 2,5 – 3,4 metri.


Preluat de la: Publika.md