Performanţă istorică. Gaşca moldovenilor de la FC Noah Erevan a făcut furori în actuala stagiune fotbalistică din Armenia

Gaşca moldovenilor de la FC Noah Erevan a făcut furori în actuala stagiune fotbalistică din Armenia. La patru zile după cucerirea Cupei Armeniei, gruparea condusă de pe banca tehnică de fostul internaţional Igor Picuşciac ar putut face „eventul” cupă-campionat dacă s-ar fi impus în meciul ultimei etape, cu acelaşi adversar, Ararat-Armenia Erevan. Însă, din păcate pentru ei, cei de la FC Noah au pierdut partida cu 0-2.

Pentru a deveni campioană FC Noah, la care este legitimat şi mijlocaşul Danu Spătaru, avea nevoie doar de victorie, dar… nu a fost să fie.
Furdjel Narsingh şi Yusuf Otubanjo au înscris două goluri în prima repriză şi au spulberat speranţele adversarilor.

Pe de altă parte, la proaspăta campioană Ararat-Armenia funcţia de preparator fizic este exercitată de un alt internaţional moldovean Denis Zmeu.

„Valoarea fotbaliştilor nu ne-a permis să câştigăm meciul şi, implicit, titlul. La ziua de azi Ararat-Armenia are jucători mai buni. Şi-a spus cuvântul şi experienţa. Şi anul trecut Ararat-Armenia a fost campioană…”, a spus antrenorul FC Noah, Igor Picuşciac.

Picuşciac a preluat-o pe FC Noah acum un an. În staff-ul tehnic al grupării din Erevan el este ajutat de alţi trei compatrioţi – Vadim Boreţ, Oleg Bejenari şi Alexandru Melenciuc. Sub conducerea lor, FC Noah a înregistrat cele mai bune rezultate de la fondarea clubului, în 2017.

„Până la pauza de iarnă avusesem alte obiective. Vroiam să ne calificăm în cupele europene şi să fim printre primele patru echipe din clasament. În cea de-a doua parte a campionatului, am înţeles că putem să obţinem ceva mai mult”, a menţionat antrenorul FC Noah, Igor Picuşciac.

Contractele tehnicienilor au expirat, însă ei sunt dispuşi să continue activitatea la club.

„Este un club abia fondat acum câţiva ani, un club ce se dezvoltă. Am făcut un mare pas înainte. Bineînţeles că avem dorinţa să rămânem aici şi să continuăm”, a afirmat antrenorul FC Noah, Igor Picuşciac.

În luna august FC Noah va debuta în cupele europene inter-cluburi, urmând să joace în tururile preliminare ale Ligii Europei.


Preluat de la: Publika.md