Pentru un oraș mai curat. Oamenii legii au aplicat zeci de amenzi celor ce aruncă gunoiul în locuri neautorizate

Amenzile pentru gunoi au curs gârlă săptămâna trecută, în Capitală. Oamenii legii au întocmit aproape 50 de procese contravenţionale. De asemenea, agenţii constatatori din cadrul preturilor de sector au aplicat 59 de sancţiuni persoanelor fizice şi juridice. Primarul Ion Ceban susţine că locuitorii Capitalei vor fi, în continuare, amendaţi, până când vor deveni mai responsabili şi vor păstra curăţenia în oraş.

În cadrul şedinţei Primăriei, şeful adjunct al Poliţiei Capitalei, Lilian Luca, a anunţat că, săptămâna trecută, oamenii legii au întocmit 47 de procese contravenţionale privind salubritatea, fiind sancţionate 44 de persoane fizice şi trei agenţi economici.

„Petrecem această activitate, în continuare, de informare, sensibilizare a cetăţenilor, care trebuie să se implice şi să facă ordine în sectoarele pe care le au în proprietate.”, a afirmat şeful adjunct al Poliţiei Capitalei, Lilian Luca.

Viceprimarul Ilie Ceban a declarat că, săptămâna precedentă, reprezentanţii preturilor au făcut mai multe razii, pentru a identifica cetăţenii şi agenţii economici care nu păstrează curăţenia. Aşadar, în sectoarele Botanica şi Râşcani au fost aplicate câte 17 amenzi. Reprezentanţii preturii Centru au întocmit 13 procese verbale, iar ai preturii Buiucani – zece. În sectorul Ciocana au fost aplicate două amenzi şi au fost înaintate 21 de prescripţii către agenţii economici. Aceştia au câteva zile la dispoziţie să salubrizeze teritoriul pe care îl gestionează. În caz contrar, vor fi amendaţi.

„A fost instituită încă o zi a comisiei sanitare. În ziua de marţi, suplimentar la ziua de vineri. Deci, două zile în săptămână. S-a dublat numărul de procese verbale.”, a menționat viceprimarul Capitalei, Ilie Ceban.

„Marea majoritate sunt căminele studenţeşti, unde este greu să arunci în urnă, stă la zece metri urna sau chiar lângă scaun. Nu, trebuie să bea berea sau vodca, sau nu ştiu ce şi să o lase acolo, aiurea, cu tot cu hârtii şi pachete. După care, of, Doamne, ce-i murdar acest ora. Păi nu suntem toţi responsabili?”, a spus primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

Cetăţenii Capitalei, care aruncă gunoiul în locurile neautorizate riscă amenzi de până la 1800 de lei, iar agenţii economici – până la nouă mii de lei. Potrivit legislaţiei, sancţiunile pot fi aplicate atât de poliţişti, cât şi de agenţii constatatori din cadrul preturilor de sector.


Preluat de la: Publika.md