Pentru demolarea Filarmonicii Naționale vor fi alocate 450 de mii de lei din fondul de intervenție

Pentru demolarea Filarmonicii Naționale vor fi alocate 450 de mii de lei din fondul de intervenție. O hotărâre în acest sens a fost adoptată, joi, de Guvern.

Potrivit deciziei, banii vor fi alocați pentru acoperirea cheltuielilor de achiziționare a lucrărilor de demontare parțială a edificiului avariat, evacuare și transportare a deșeurilor și elementelor de construcții prăbușite ale clădirii Filarmonicii Naţionale, în urma incendiului din 24 septembrie.

„Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne, în calitate de beneficiar al mijloacelor financiare alocate, va întocmi în modul stabilit documentele necesare pentru finanțarea cheltuielilor în cauză”, se arată în hotărârea Guvernului.

Totodată, potrivit Ministerului Finanțelor până la data de 6 noiembrie, în conturile deschise de Ministerul Finanțelor pentru donații destinate reconstrucției Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, au fost încasate 1 milion 55 de mii și 245,07 de lei

PUBLIKA.MD amintește că în data de 24 septembrie, flăcările au mistuit peste 3500 de metri pătrați din clădirea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. Focul a distrus aproape în întregime edificiul, ambele săli de concerte fiind devastate, şi a ars mai multe instrumente muzicale, unele de unicat.

 

 


Preluat de la: Publika.md