Pennsylvania, stat-cheie în alegeri, a validat oficial victoria lui Joe Biden

Guvernatorul statului american Pennsylvania, Tom Wolf, a anunțat că rezultatul alegerilor prezidențiale din acest stat au fost certificate oficial, relatează CNN. Astfel, cele 20 de voturi din Colegiul Electoral ale Pennsylvaniei vor merge către Joe Biden.

Într-o postare pe Twitter, marți, Wolf a confirmat că a promulgat certificatul de constatare a rezultatului alegerilor americane din 3 noiembrie. Pennsylvania confirmă, astfel, victoria lui Joe Biden, care îi va primi cele 20 de voturi din Colegiul Electoral, scrie b1.ro.

Președintele în exercițiu, Donald Trump, împreună cu echipa sa de avocați, a încercat să răstoarne rezultatul alegerilor în mai multe state-cheie câștigate de Joe Biden, inclusiv în Pennsylvania, însă aproape toate acțiunile sale din instanță au fost respinse de judecători pentru lipsă de probe și vicii procedurale evidente. Anterior, victoria lui Biden a fost certificată și în alte state-cheie precum Georgia și Michigan. Mai multe autorităţi americane implicate în gestionarea procesului electoral au declarat într-un comunicat comun, la mai mult de o săptămână de la alegerile prezidenţiale, că nu s-a găsit „nicio dovadă” că ar exista buletine de vot pierdute sau modificate și sisteme de vot piratate.

Trump a autorizat, luni seară, inițierea procesului de tranziţie către o nouă administraţie, condusă de Joe Biden, la mai bine de două săptămâni de când democratul l-a învins  în alegerile prezidenţiale din SUA.

Colegiul Electoral se va reuni în data de 14 decembrie, iar electorii din fiecare stat vor vota pentru câștigătorul certificat din statul lor. Joe Biden ar urma, conform rezultatului alegerilor, să câștige președinția cu 306 de voturi în Colegiu. Donald Trump ar urma să primească 232. Colegiul Electoral va alege, de asemenea, și viitorul vicepreședinte al Statelor Unite.


Preluat de la: Publika.md