Pe timp de pandemie, mai multe muzee își continuă activitatea în mediul online

Muzeul Național de Artă al Moldovei invită publicul să viziteze prin intermediul unui TUR 3D spațiile expoziționale ale instituției. Toate colecțiile muzeului, inclusiv opere care nu sunt expuse publicului larg, însoțite de informație textuală pot fi vizualizate accesând site-ul instituției https://www.mnam.md/# .

Pe lângă expozițiile actuale ale muzeului, site-ul prezintă și o arhivă, care cuprinde informații foto, și repere critice despre expozițiile temporare care au fost inaugurate până la data de 05.03.2020.

Totodată pe pagina de Facebook a MNAM puteți accesa informații despre expoziții, activități educaționale și activitățile realizate în cadrul Atelierului de creație a copiilor.

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală invită publicul interesat într-o călătorie virtuală în cadrul expoziției permanente, cunoscând astfel colecția petrografică, paleontologică, zoologică, entomologică, botanică, arheologică, numismatică, etnografică – piese ce țin de cultura rurală și urbană, precum și colecția obiectelor bisericești, inclusiv carte rară.

Cercetătorii și persoanele cointeresate pot beneficia online, de toate edițiile Buletinului Științific (Revistă de Etnografie, Științele Naturii și Muzeologie), precum lucrările cercetătorilor și muzeografilor.

Muzeul Național de Istorie a Moldovei prin intermediul paginii de Facebook a instituției a lansat două proiecte de valorificare digitală a pieselor aflate în gestiunea muzeului: Colecția digitală „Comorile muzeului” și seria „Exponatul Naturii”. În ambele cazuri, publicului îi sunt prezentate piese din patrimoniul muzeului în format digital, însoțite de texte explicative și scurte descrieri ale obiectelor.

Spre deosebire de „Comorile muzeului”, seria „Exponatul lunii” prezintă piese de o valoare deosebită, dar care nu au fost accesibile fizic publicului vizitator.

MNIM oferă posibilitatea accesării online, în regim open – acces, a Revistei Tyragetia, Serie Nouă, două volume, pentru perioada 2007-2019, accesând: https://www.nationalmuseum.md/ro/press_releases/journal_tyragetia/#revista .

Muzeul Național de Literatură „Mihai Kogălniceanu” pune la dispoziția publicului, pe pagina de Facebook a instituției biografii ale poeților și scriitorilor însoțite de poze.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie