Pe o stradă din centrul Capitalei a fost aplicat marcajul pentru transportul public

Pe strada Pușkin din Capitală a fost aplicat marcajul care delimitează banda rezervată transportului public. Muncitorii au scris cu vopsea galbenă cuvântul „BUS” şi au desenat o bicicletă, semn că pe prima bandă este permisă doar circulaţi transportului public şi a bicicliştilor.

Odată cu aplicarea marcajului, ceilalţi şoferi pot merge pe acolo doar când vor să vireze la dreapta sau atunci când ies din curțile blocurilor.

În rest, circulaţia, staţionarea sau parcarea acestora pe prima bandă este strict interzisă, aşa cum arată şi indicatoarele rutiere instalate la fiecare intersecţie.

Şoferii de taxi dar şi ceilalţi participanţi la trafic pot staţiona pentru îmbarcarea sau debarcarea pasagerilor doar pe banda stângă.

Totodată, aceştia pot parca doar în locurile special amenajate, la fel,pe partea stângă a străzii.

Cei care-şi vor lăsa automobilul pe banda destinată transportului public se vor alege cu o amendă de până la 1 500 de lei și trei puncte de penalizare.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, o bandă similară urmează să fie amenajată și pe strada Bănulescu-Bodoni.
Inițiațiva face parte din setul de masuri pentru crearea benzilor dedicate în centrul orașului, pentru care există și contribuția unui expert internațional, grație colaborării cu UNDP/Green City Lab și cu suportul financiar din partea Russia – UNDP Trust Fund.


Preluat de la: Publika.md