PCCOCS a contestat eliberarea șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari

PCCOCS a depus recurs împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana, prin care magistraţii au respins recursul procurorilor care au cerut pentru șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari mandat de arestare pentru 30 de zile. Potrivit unui comunicat emis de Procuratură, acest lucru a avut loc în condițiile existenței conflictului de interese între judecătoare și învinuit.

Totodată, Procuratura confirmă veridicitatea informațiilor apărute în presă, potrivit cărora, acum trei ani, sub conducerea lui Viorel Morari, Procuratura Anticorupție a dispus scoaterea judecătoarei Maria Tertea de sub urmărire penală și clasarea dosarului în care aceasta era cercetată pentru fals în declarații.

Potrivit procurorilor, în anul 2019, aceeași judecătoare a prelungit mandatul de arest în privința lui Iurie Borș. Amintim că, frații Borș au fost reabilitați recent în drepturi, după ce s-a ajuns la concluzia că în anul 2018 au fost persecutați, reținuți, arestați, deposedați de avere și trași ilegal la răspundere penală într-un dosar la comandă. 

„În loc să se abțină de la examinare, judecătorul de instrucție a respins demersul procurorului, eliberându-l pe șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție din detenție preventivă se menţionează în comunicatul emis de Procuratură.

Morari a fost reținut pe 19 ianuarie. Procurorii îi incriminează şefului suspendat de la Anticorupţie patru capete de acuzare: exces de putere, fals în acte, reţinerea ilegală a unei persoane, precum şi atragerea la răspundere penală, cu bună ştiinţă, a unei persoane nevinovate.

Ulterior, șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție a fost dus în fața judecătorului pentru arest preventiv, reieșind din gravitatea faptelor imputate, sub riscul de a împiedica buna desfășurare a urmăririi penale și de a se sustrage de la anchetă”, se menţionează în comunicatul emis de Procuratură.

Recursul procurorului împotriva încheierii judecătorului de instrucție va fi examinat miercuri.

Citeşte şi: Şeful suspendat al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, a fost ELIBERAT


Preluat de la: Publika.md