Pavel Filip vrea alegeri parlamentare anticipate în toamna anului următor și un guvern al „unității naționale”

 

Partidul Democrat pledează pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate în toamna anului 2021. Declarația a fost făcută de liderul formațiunii, Pavel Filip, cu puțin timp în urmă, în cadrul unui briefing. 

Filip a enumerat patru pași pe care îi propune formațiunea pentru depășirea crizei în care se află țară, după cum s-a exprimat politicianul. Totodată, el a subliniat necesitatea formării unui "Guvern al unității naționale", agreat de majoritatea partidelor parlamentare "autentice".

„Propunem: 1.elaborarea unui plan anticiriză; 2. Instituirea unui guvern al unității naționale agreat de toate partidele autentice din Parlament. Avem nevoie de un consens la acest capitol, o echipă care să ne unească. 3.Curățarea clasei politice, vorbim despre izolarea în Parlament a tuturor celor care au migrat dintr-un partid în altul. 4. Alegeri anticipate libere și corecte în toamna anului 2021”, a spus Filip.

Referindu-se la rezultatele alegerilor prezidențiale, democratul a remarcat că aceasta este o lecție bună pentru toată clasa politică. În opinia lui, mobilizarea masivă a alegătorilor înseamnă că oamenii au așteptări mari de la președinte și că responsabiliatea este mare.  


Preluat de la: Timpul.md