”Paturi sunt, dar nu și echipament”. Boris Gâlcă, despre situația din spitalele municipale care tratează pacienți COVID-19

”Paturi sunt, dar nu și echipament”. Este declarația șefului adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Sănătate, Boris Gâlcă, în cadrul ședinței de astăzi a CMC, care a prezentat un raport privind situația din spitalele municipale care tratează pacienți COVID-19.

”Avem pregătite 200 de paturi la Moldexpo, dar acolo nu sunt echipamente de terapie intensivă. În 10 zile o să mai avem acolo 100 de paturi.”, a declarat Boris Gâlcă.

În același timp, șeful adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Sănătate a menționat că Centrul COVID-19 se confruntă cu o lispă acută de echipamente medicale.

”Bani pentru echipamente are Primăria, dar licitațiile vor dura trei luni, că nu mai este stare de urgență și procedurile decurg normal. În iunie licitațiile erau după proceduri simplificate”, a afirmat Boris Gâlcă.

În cadrul ședinței CMC, Boris Gâlcă a mai comunicat că la moment, din cele 1042 de paturi în spitalele municipale, 959 sunt ocupate. 57 de pacienți infectați cu noul coronavirus sunt în stare critică, iar 310 în stare gravă.

Am contactat consilierul de presă al Ministerului Sănătății, Cristina Stratulat, pentru a afla în cât timp va fi soluționată problema, însă, deocamdată nu am primit răspuns.

CITEȘTE ȘI: IMAGINI ALARMATE de la Centrul COVID-19 din Capitală. Mai multe ambulanțe stau la coadă pentru a fi primiți pacienții (VIDEO)


Preluat de la: Publika.md