Patru partide, sancționate de CEC pentru modul de finanțare a campaniei electorale la alegerile de astăzi: Ce formațiuni se regăsesc pe listă

„CEC a aplicat sancțiune sub formă de avertisment concurenților electorali: Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei, Partidul Politic „ŞANSĂ, Partidul Politic Partidul pentru Viitorul Moldovei și Partidul Politic Partidul „RENAŞTERE”, pentru neglijarea obligației de a respecta prevederile Codului electoral în ceea ce privește informarea și prezentarea în termenul stabilit a informațiilor și rapoartelor privind gestiunea financiară.

Comisia va informa Banca Națională a Moldovei și a atenționat instituția bancară în care își are deschis contul cu mențiunea „Fond electoral” un concurent electoral despre neprezentarea de către bancă în termenul stabilit a rulajului mijloacelor bănești și soldul pe contul bancar special”, comunică CEC.

Comisia Electorală Centrală a anunțat date actualizate despre prezența la vot în cele 9 localități din Republica Moldova, unde au loc alegeri locale noi și parțiale.

Astăzi se aleg primarii în: comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, orașul Bucovăț, raionul Strășeni, satul Sagaidac, raionul Cimișlia și comuna Hănăsenii Noi, raionul Leova, satele Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia și o nouă componență în consiliile locale din: satul Cairaclia și comunele Salcia și Cealîc, raionul Taraclia, precum și din satele Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia.

Comisia Electorală Centrală a stabilit pentru data de 19 mai 2024 alegeri locale noi și alegerile parțiale în mai multe localități din țară.

Pe data de 19 februarie a începutul perioada electorală.

În cele nouă localități vor fi deschise 13 secții de votare. Cele mai multe se vor regăsi în localitatea Cealîc, raionul Taraclia, 3 la număr.


Preluat de la: Unimedia.info