Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române Daniel, un exemplu pentru enoriaşi. Preafericitul poartă mască de protecţie în spaţiile închise

Dacă unii clerici nu cred în COVID-19 și zădărnicesc eforturile autorităţilor de a combate răspândirea coronavirusului, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române Daniel dă exemplu enoriaşilor şi poartă mască în spaţiile închise. Astfel, Preafericitul Daniel a venit la întâlnirea cu reprezentanții Asociației Studenților Creștini Ortodocși cu o mască de protecţie.

Clericul a scos-o doar pe perioada cât a ţinut un discurs.

Capul Bisericii Ortodoxe Române nu a neglijat recomandarea de a purta masca nici la sinodul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, desfăşurat ieri.

Pe de altă parte, clericilor moldoveni nu le pasă de COVID-19. Nici mitropolitul Petru al Basarabiei, nici mitropolitul Vladimir al Moldovei nu poartă măşti de protecţie nici măcar la evenimentele publice.

Vinerea trecută, la slujba de la biserica de lemn Adormirea Maicii Domnului în timpul Drumului Crucii, nici el, nici alți clerici nu au purtat măști. 

În același timp, nici patriarhul rus Kirill nu este mai responsabil. În timpul depunerii de flori pe dealul Poklonnaya din Moscova, din 9 mai, Preasfințitul nu a purtat mască de protecție. Nici la depunerea de coroane la mormântul Soldatului Necunoscut din 22 iunie, nici în momentul când participat la votarea amendamentelor la Constituția Federației Ruse.

Fostul conducător al Bisericii Ortodoxe din Ucraina, Filaret, nu ţine nici el cont de recomandările OMS când participă la evenimente publice, cum a fost întâlnirea cu președintele organizației „Uniunea Cernobîl din Ucraina” sau sfințirea crucii și pietrei pentru construirea unui lăcaș sfânt.


Preluat de la: Publika.md