Pastile pentru avort, disponibile în farmacii. Ce țară va permite comercializareaa preparatelor pentru întreruperea sarcinii

Vânzarea pastilelor de avort va fi permisă în farmaciile din Statele Unite. Este vorba de mifepristonul, unul dintre cele două medicamente folosite de clinicile de avort. Modificările anunțate de Food and Drug Administration din Statele Unite ar putea duce la creșterea numărului femeilor care vor să întrerupă o sarcină. 

Pentru a obține pastilele, care până acum erau disponibile doar în câteva farmacii online sau la medici sau clinici autorizate, va fi necesară o rețetă medicală. 

La rândul lor, farmaciile vor trebui să fie certificate pentru a demonstra că au cunoștințele și capacitatea de a trata pacientele cu avorturi și vor trebui să decidă dacă vor accepta sau nu rețetele. De asemenea, pacienții vor trebui să completeze un formular de consimțământ.

Potrivit experților, pilulele de avort sunt deja folosite în mai mult de jumătate din toate procedurile de avort din SUA. Acestea se află din ce în ce mai mult în centrul bătăliei politice și juridice pentru dreptul la avort.

 


Preluat de la: Publika.md