Partiturile muzicale distruse în incendiul de la Filarmonică vor fi restabilite la Biblioteca Națională

Partiturile muzicale distruse în incendiul de la Filarmonică vor fi restabilite în măsura posibilităților de Biblioteca Națională, a anunțat directorul Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei, în cadrul unei ședințe la Ministerul Educației. 

”BNRM  a adunat în timp o colecție bogată de note, partituri, dar și alte tipuri de publicații muzicale și deține tehnologiile, care ar permite scanarea și xeroxarea documentelor necesare pentru a reconstitui atât cât se poate Biblioteca Filarmonicii Naționale, care a suferit din cauza incendiului”, a mai precizat directorul BNRM.

Totodată, potrivit directorului Filarmonicii Naționale, colectivele artistice sunt transferate cu succes în spațiile de la Palatul Național „Nicolae Sulac” și Palatul Republicii.

”Orchestra simfonică și-a reluat de astăzi repetițiile, iar pe parcursul zilei de mâine, urmează să fie finalizat și transferul Ansamblului de Muzică Populară „Folclor” și a Capelei Corale Academice  „Doina”. Ansamblul „Concertino” își va desfășura activitatea în clădirea Direcției Cultură a municipiului Chișinău.”, a menționat managerul Filarmonicii, Svetlana Bivol.

Administrația Filarmonicii la fel urmează în cel mai scurt timp să se instaleze în spațiile Palatului Național.

În data de 1 octombrie, colectivul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” va organiza ”Gala Excelenței Muzicale – 2020” în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”.

 


Preluat de la: Publika.md