Partidul Nostru propune ca 5% din banii obținuți din vânzarea produselor alcoolice și a țigărilor să fie direcționați pentru tineret și sport

Propunerea a fost lansată de liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, în contextul problemelor serioase în domeniul sportului de performanță.

„Sportivilor noștri din selecționata olimpică li s-a spus că, din lipsă de finanțe, vor avea doar un antrenor la două persoane la competițiile de la Paris. Deși este nevoie de doar 5-6 mii de euro pentru a finanța deplasarea unei persoane. Pe de altă parte, se cheltuie miliarde de lei pe nu se știe ce. Incompetența este la ea acasă, printre guvernații noștri. Și n-a ocolit nici sportul din păcate”, a scris Renato Usatîi pe canalul său de Telegram.

 În opinia liderului Partidului Nostru, transferarea a 5% din vânzările băuturilor alcooloice și a produselor de tutun va soluționa problemele materiale ale sportului de performanță și a celui de masă.  

 
„Acest fond special, format din banii obținuți de la vânzarea alcoolului și a țigărilor, nu doar va soluționa problema echipei olimpice, ci va contribui și la dezvoltarea secțiilor sportive în toată țara”, a punctat Usatîi.

 Astăzi în Republica Moldova este sărbătorită Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice. Cu această ocazie, președintele Partidului Nostru a felicitat toți sportivii și iubitorii de sport:

„Sunteți un exemplu de curaj, ne arătați că limitele sunt făcute pentru a fi depășite. La mulți ani și la multe victorii!”.  


Preluat de la: Unimedia.info