Parlamentul a aprobat cererea de demisie a lui Golovatiuc. Ciobanu: Sper că nu va continua epopeea anabolizantelor

Mandatul de deputat al lui Vladimir Golovatiuc, ales din partea PSRM, a fost declarat vacant, după ce astăzi Parlamentul a votat proiectul de hotărâre privind demisia acestuia, după ce a fost numit în funcția de ambasador al Republicii Moldova la Moscova.

Colegii i-au urat succes şi speră că nu va merge pe urmele fostului diplomat, Andrei Neguţa, cercetat într-un dosar de contrabandă cu anabolizante.

Votarea acestei hotărâri nu s-a lăsat fără replici.

„Poate nu merită să ne grăbim, poate domnul Golovatiuc se răzgândeşte şi se întoarce”, a declarat vicepreşedintele Parlamentului din partea PAS, Mihai Popşoi.

Şi deputatul Platformei DA, Iurie Reniță, a venit cu o remarcă.

„Din câte înţeleg dumealui n-a prezentat scrisorile de acreditare şi cred că ar fi un gest tovărăşesc, să-l mai sunaţi, poate decizia va fi alta”, a punctat Reniţă.

Mai în glumă mai în serios şi Maria Ciobanu, deputata Platformei DA, a venit cu un comentariu: „Regret plecarea din Legislativ a domnului Golovatiuc. Este un adevărat profesionist, dar sper că acolo nu va continua epopeea anabolizantelor”, a spus Maria Ciobanu.

Mandatul de deputat al socialistului a devenit vacant, după ce la sfârşitul anului trecut acesta a fost numit, prin decret prezidenţial, în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă. 

PUBLIKA.MD aminteşte că la sfârşitul anului trecut, zece cutii cu anabolizante, în valoare de opt milioane de lei, au fost descoperite de vameşii de la Palanca într-un microbuz al misiunii noastre diplomatice la Moscova. Procuratura Generală a deschis un dosar penal, iar Ministerul de Externe a iniţiat o anchetă.

CITEȘTE ȘI: CONTRABANDĂ cu anabolizante în postul vamal Palanca. Marfa, depistată într-un microbuz cu numere diplomatic

Ulterior, fostul ambasador al ţării noastre în Federaţia Rusă, Andrei Neguța a fost rechemat din funcție şi cercetat într-un dosar penal. Prima instanţă l-a plasat pe Neguţa în arest la domiciliu, ulterior a fost transferat din arest la domiciliu, în izolatorul Penitenciarului numărul 13. Ulterior, magistraţii au admis parţial demersul procurorilor, iar Neguţa a fost plasat din nou în arest la domicilui, unde se află şi în prezent. 


Preluat de la: Publika.md