Papa Francisc învinuiește „uriașele interese economice și geopolitice” în criza COVID-19

Papa Francisc a criticat faptul că în anumite ţări se acordă mai mult credit marilor companii, în detrimentul „celor slabi”, în contextul pandemiei de coronavirus, a relatat Agerpres.
„Se ascultă mai mult de marile companii financiare decât de oameni sau de cei care se mişcă în economia reală. Se ascultă mai mult de companiile multinaţionale decât de mişcările sociale. Se ascultă mai mult de cei puternici decât de cei slabi”, a afirmat Papa Francisc.

Potrivit agenției de știri a Sfântului Scaun, Vatican News, Papa Francisc a adăugat că „din păcate, această nedreptate se întâmplă adesea în acele locuri în care sunt concentrate uriașe interese economice și geopolitice”. Astfel, „pentru a ieşi cu bine din actuala criză, care este sanitară dar şi socială, politică şi economică”, toţi membrii societăţii trebuie să-şi asume o parte din responsabilitate, astfel încât să nu fie nimeni marginalizat, exclus sau ignorat, scrie libertatea.ro.

Totodată, Papa Francisc a reamintit că în timpul izolării generale s-au născut gesturi spontane, precum aplauzele pentru medici ca semn de încurajare şi a cerut ca aceste aplauze să se îndrepte acum spre „fiecare membru al corpului social pentru contribuţia sa valoroasă, oricât de mică”.

Criza sanitară provocată de COVID-19 poate fi oportunitatea de a clădi „un viitor în care dimensiunea locală şi globală să se îmbogăţească reciproc, unde frumuseţea şi splendoarea grupurilor mici să înflorească”, în care să existe un mai mare angajament faţă de cei nevoiaşi, a mai precizat el.


Preluat de la: Publika.md