Papa Francisc deschide grădinile Vaticanului pentru o tabără de vară pentru copii

Papa Francisc a autorizat, pentru prima oară, ca în luna iulie grădinile Vaticanului să devină loc de campare pentru o tabără de vară pentru copiii angajaţilor Sfântului Scaun, astfel încât nu doar îngrijitorii acestui spaţiu vor fi vizibili pentru turişti la trecerea lor prin Curie, relatează vineri EFE.

„Vară pentru copii la Vatican” este programul lansat de secretarul general al Guvernatoratului Statului Vatican, episcopul Fernando Vérgez, pentru ca odraslele angajaţilor să se bucure de acest spaţiu de multe ori închis publicului.

Se vor realiza activităţi în zona heliportului, în partea superioară a grădinilor unde se află Torre San Giovanni, iar terenurile de tenis şi piscinele vor fi puse la dispoziţia copiilor. Masa va fi servită în sala Paul al VI-lea, unde papa Francisc oficiază audienţele generale care au fost suspendate în perioada pandemiei de COVID-19.

În afară de practicarea sporturilor şi a jocurilor, copiii vor avea acces şi la Muzeele Vaticanului pentru vizite excepţionale, scrie agerpres.ro.

Preţul este de 60 de euro de copil pentru o săptămână, iar fraţii lor beneficiază de o reducere. Acest proiect a luat naştere ca o iniţiativă pentru a-i ajuta pe taţii şi mamele care lucrează aici, a explicat Franco Fontana, capelan al Jandarmeriei şi al Muzeelor Vaticanului.

„Anul acesta ca niciodată, după ce luni întregi familiile au fost obligate să se izoleze în casă, părinţii au mare nevoie să-şi încredinţeze copiii unor persoane care să le restaureze încrederea, entuziasmul şi să-i călăuzească în siguranţă”, a asigurat Franco Fontana în declaraţii acordate mediilor vaticane.

În timp ce în Italia nu se ştie încă ce se va întâmpla cu taberele de vară, Vaticanul a preluat iniţiativa şi a ţinut să explice.

„Lucrăm intens pentru a implementa toate indicaţiile cuprinse în liniile directoare ale guvernului italian asupra COVID-19. Obiectivul este de a garanta securitatea copiilor şi a personalului. Dispozitive de siguranţă, spaţierea, măsurarea temperaturii, măşti, gel dezinfectant şi dezinfecţia echipamentelor”, sunt câteva dintre aceste măsuri, se arată în comunicatul Vaticanului.


Preluat de la: Publika.md