Pandemia nu a afectat piața serviciilor de comunicații electronice. Veniturile companiilor, în creștere

În primul trimestru al anului, în plină pandemie de COVID-19, când majoritatea companiilor sunt afectate de criză, piața serviciilor de comunicații electronice a înregistrat profit. Veniturile obţinute de companiile din domeniu au înregistrat o creştere cu 0,3% faţă de perioada ianuarie-martie 2019. Atfel, suma totală obținută s-a ridicat la 1,5 miliarde de lei, potrivit unui raport al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei. 

Veniturile obţinute pe piaţa serviciilor TV s-au majorat cu 10,9% şi au însumat 46 milioane de lei, iar serviciile de internet mobil și fix au fost cu 8,8% și, respectiv, 2,4%, mai solicitate. În rezultat, abonații care au navigat pe internet de pe telefonul mobil au achitat 298,6 milioane de lei în primele 3 luni ale anului, iar clienții companiilor care prestează servicii de internet fix au plătit facturi în sumă totală de 341,4 milioane de lei.

Oamenii au și vorbit mai mult la telefonul mobil. Veniturile obținute din vânzarea acestor servicii au crescut cu 0,7% și au constituit 746,4 milioane de lei.

Telefonul fix nu mai este însă popular. Vânzările obținute din prestarea serviciilor de telefonie fixă au scăzut în perioada de referință cu 17,6% și au totalizat 97,1 milioane de lei.

 


Preluat de la: Publika.md