Pakistanul a respins propunerea SUA

Navele sînt trimise acolo pentru „a proteja transportul maritim internațional, care afectează și Pakistanul” și nu au „[nimic] de-a face cu conflictul dintre Hamas și Israel”, a declarat purtătorul de cuvînt al marinei pakistaneze, citat de The Express Tribune.

„Susținem în totalitate cauza palestinienilor, în conformitate cu politica guvernului și… nu sîntem parte a niciunui conflict între Houthis și Israel”, a declarat el.

„Misiunea Marinei pakistaneze este de a asigura securitatea navelor noastre comerciale și a comunicațiilor maritime care trec prin apele noastre teritoriale, în conformitate cu obligațiile internaționale”, a adăugat purtătorul de cuvînt.

Islamabadul a respins propunerea Washingtonului de a se alătura Grupului operativ 153 din Marea Roșie, în cadrul Forțelor Maritime Combinate (CMF) conduse de SUA, potrivit unor surse bine informate. Pakistanul nu participă la Operațiunea Prosperity Guardian și nici nu intenționează să se alăture vreunei coaliții împotriva palestinienilor, au precizat acestea.


Preluat de la: Noi.md