Oua de găină cu salmonela, retrase din vânzare. Dacă ați cumpărat ouă de găină de la acest producător, nu le consumați

Un lot de ouă de găină, producător SRL „Aviton Agro”, r. Taraclia, s. Valea Perjei, este retras din comerț, iar cetățenii care au cumpărat aceste produse sunt rugați să le returneze sau să le arunce, deoarece ANSA a depistat salmonella enteritidis în fecalele găinilor.

Persoanele care au achiziționat acest produs sunt rugate să nu le admită în alimentație și sunt în drept să le returneze unităților de comerț de unde au fost procurate.

„În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană prezentate de un produs alimentar neconform.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.” atenționează ANSA.

În cazul în care depistați produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii pot depune petiție la Agenție la numărul de telefon:

0(22) 26 46 87;

Linia Verde: 0 800 800 33;

Viber: 067675544


Preluat de la: Publika.md