Orăşelul Trier, mut de DURERE după accidentul de groază în care au murit cinci persoane, printre care și un copil

Orăşelul german Trier a rămas mut de durere. Un bilanț actualizat al autorităților arată că cel puţin cinci persoane au murit, printre care şi un copil, iar alte 15 au fost rănite în incidentul rutier produs marţi după-amiază în centrul localităţii. Mai mulţi oficiali, printre care primarul oraşului, alături de localnici au adus un omagiu victimelor, în deplină linişte.

Oamenii au depus lumânări şi jucării de pluş la locul accidentului.

Potrivit unor surse citate de revista Bild, persoanele ucise au vârste între nouă luni şi 73 de ani. Anchetatorii l-au audiat pe şoferul vehiculului, un german în vârstă de 51 de ani, dar nu au reuşit să afle motivul atacului.

În acest moment, potrivit poliţiei, nu există indicii că ar fi vorba de un incident cu motivaţie politică sau religioasă. Şoferul vehiculului era în stare de ebrietate în timpul accidentului, iar autorităţile au aflat că fusese anterior internat într-o clinică psihiatrică. Imaginile apărute pe reţelele de socializare surprind momentul în care bărbatul aflat la volanul maşinii a fost reţinut.

La operaţiunea de securizare a perimetrului au participat aproximativ 700 de agenţi ai forţelor de ordine, iar zona a fost survolată de elicoptere. Orașul Trier găzduiește de obicei unul dintre cele mai cunoscute târguri de Crăciun din Germania, anulat anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie