Opoziţia de la Minsk cheamă oamenii la grevă generală şi le promite acestora sprijin financiar chiar şi din partea lui Elon Musk

Maria Moroz, şefa stuff-ului electoral a fostei candidate a opoziţiei la prezidenţialele din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a îndemnat cetăţenii să iasă la o grevă generală şi să nu le fie teamă că nu vor avea cu ce să-şi achite ratele la bancă sau cu ce să-şi hrănească familiile, deoarece participanţii la aceste acţiuni vor fi sprijiniţi financiar. Ea susţine că diaspora belarusă a creat fonduri de colectare de bani pentru cetăţenii belaruşi care au nevoie de resurse financiare.

Potrivit ei, chiar şi directorul general al producătorului de automobile electrice Tesla, Elon Musk, s-a arătat dispus să ajute protestatarii din Belarus.

„Fiecare dintre voi acum decide să iasă la grevă sau nu, iar dacă veţi ieşi, atunci cine va plăti creditele sau cine va hrăni copii noştri, pentru că aproape nimeni dintre noi nu are un cont bancar mare în bancă pentru a ieşi la grevă. Nu vă fie frică! Noi nu o să fim lăsaţi fără ajutor. În Belarus deja au fost create fonduri de ajutor. Diaspora din Belarus la fel colectează bani din toată lumea. Chiar şi Elon Musk întreabă: „Belarus, cu ce să vă ajut?”.

Alegeţi câte un reprezentant de la fiecare întreprindere. El se va adresa la centrul nostru de coordonare al Svetlanei Tihanovskaia, care va oferi informaţie despre cum să primiţi ajutor”, a declarat Maria Moroz într-o adresare video către cetăţeni.

Moroz explică necesitatea de a organiza o grevă generală prin faptul că în aşa fel regimul lui Lukaşenko nu va mai avea bani pentru a se menţine la putere, odată ce toată economia nu va funcţia o perioadă.

 


Preluat de la: Publika.md