OPERAȚIUNE SMURD: O fetiţă de doar 1 an şi 5 luni, transportată de urgenţă la Bucureşti, după o complicaţie severă la creier

 

În seara zilei de 3 iunie un echipaj SMURD a efectuat o operaţiune transfrontalieră terestră pentru transportarea din Republica Moldova în România a unui copil în vârstă de 1 an şi 5 luni care avea nevoie urgentă de o intervenţie chirurgicală, transmite Tvr Moldova

Potrivit IGSU fetiţa a fost internată la Spitalul Clinic pentru copii nr.3 “Valentin Ignatenco” din capitală. Aici medicii au luat decizia de a fi transferată la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „M.S Curie” din Bucureşti pentru o intervenţie chirurgicală urgentă în urma unei complicaţii severe la creier.

La ora 20:40 echipajul SMURD din cadrul Detaşamentului salvatori şi pompieri Cahul în comun cu Serviciul Republican Aviasan au preluat mica pacientă şi au pornit la drum. Pe parcursul transportării, copilul a fost strict monitorizat de echipa de medici şi paramedici.

În jurul orei 2:52 noaptea, echipajul terestru din Republica Moldova cu ambulanţa de terapie intensivă de tip C-1 a ajuns la Bucureşti, fără ca pacienta să suporte complicaţii. Copilul a fost predat medicilor români pentru ulterioare îngrijiri.

Potrivit IGSU de la începutul anului 2020 aceasta este a şasea intervenţie transfrontalieră terestră SMURD pentru cetăţenii Republicii Moldova.
 


Preluat de la: Timpul.md