Opera de Stat din Viena interzice ovațiile și huiduielile. Spectatorii au voie doar să aplaude

Opera de Stat din Viena se redeschide luni cu reguli stricte pentru siguranţa sanitară, un nou director şi premiera spectacolului ”Madama Butterfly”, de Giacomo Puccini, informează DPA, citată de site-ul stiripesurse.ro.

Spectatorii sunt obligați să poarte măştile de protecție înainte şi după spectacol, dar li se recomandă să le păstreze pe faţă chiar şi în timpul reprezentaţiei. În ghidul de recomandări destinat reducerii cantităţii expirate de picături sau aerosoli potenţial infecţioase, Opera din Viena îi roagă pe spectatori ”să vă exprimaţi entuziasmul exclusiv prin aplauze pe cât de puternice posibil, fără să ovaţionaţi sau să huiduiţi”.

”Nu va exista o poliţie a aplauzelor” pentru a pune în aplicare această regulă, a declarat, glumind, noul director al Operei de Stat din Viena, Bogdan Roscic, în cadrul unei conferinţe de presă organizate înainte de deschiderea noii stagiuni, potrivit site-ului stiripesurse.ro.

Cu toate acestea, există şi alte măsuri suplimentare împotriva COVID-19, printre care reducerea numărului maxim de locuri disponibile – de la circa 2.300 la 1.300 – precum şi testarea intensivă a artiştilor şi a personalului angajat, campanie care va costa 330.000 de euro doar în luna septembrie.

 


Preluat de la: Publika.md