Omul lui Dodon, ex-șef SPPS, șef IGC, numit șef la Poliția de Frontieră

 

Fostul deputat socialist, ex-directorul, ex-directorul adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Petru Corduneanu, care la sfârșitul lunii decembrie 2020 a fost numit în funcția de Comandant adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri, ieri s-a ales cu funcția de șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, susțin sursele Deschide.MD.

Conform surselor, Petru Corduneanu a fost detașat din cadrul IGC prin ordinul ministrului MAI, pavel Voicu, și a fost numit în funcția de șef adjunct al Poliției de Frontieră.

Ex-directorul adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Petru Corduneanu,. Numirea acestuia a avut loc astăzi, 28 decembrie, printr-un ordin al ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu. Informația a fost confirmată pentru DESCHIDE.MD de către Alina Zbancă,consilierul pe comunicare a ministrului afacerilor interne.

Amintim că, anterior, Petru Corduneanu a ajuns șef la SPPS fiind numit în această funcție de către președintele de atunci, Igor Dodon.

Acesta a fost eliberat, la data de 21 decembrie 2020, din funcția de director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, conform cererii depuse.

În luna martie, anul curent, Corduneanu ar fi primit gradul de general din partea președintelui Igor Dodon.

De precizat că, Petru Corduneanu, figurant în Dosarul 7 aprilie 2009 și om de încredere a alui Igor Dodon, apare printre numele din rândurile socialiștilor în dosarul spălării de bani rusești prin filiera Bahamas. Acesta a împrumutat de la „Exclusiv Media” SRL 500.000 lei. La fel ca și ceilalți figuranți în dosar, Corduneanu nu a declarat banii în declarația sa de avere.

Petru Corduneanu a fost deputat ales pe listele PSRM între anii 2017-2019.

deschide


Preluat de la: Timpul.md