OMS: Cel puțin 60% din populație trebuie imunizată împotriva noului coronavirus

Cel puţin 60 la sută din populația lumii ar trebui să fie imunizată împotriva noului coronavirus pentru a reduce rata infectărilor. Declarația a fost făcută de şefa departamentului de vaccinuri din cadrul OMS, Katherine O’Brien. Potrivit acesteia, calculele se bazează pe mai multe studii.

„Mai multe cercetări efectuate în acest sens arată că în jur de 60-70% din populație ar trebuie să se vaccineze pentru a reduce gradul de transmitere a virusului.”

O’Brien a mai menționat că rata de imunizare necesară va deveni mai clară odată ce vor fi cunoscute mai multe informaţii despre vaccinurile testate până în prezent. Între timp, situația pandemică în lume nu se îmbunătățește, iar autoritățile celor mai afectate state se văd nevoite să prelungească restricţiile.

De exemplu, Germania, care se află în carantină parțială, a anunțat că ar putea prelungi măsurile de blocare până la începutul primăverii, dacă numărul îmbolnăvirilor nu va putea fi controlat. Autoritățile de la Berlin au decis la începutul acestei luni să închidă barurile și restaurantele, dar au lăsat școlile și magazinele deschise.

Măsurile au oprit creșterea exponențială a cazurilor, dar numărul infecțiilor a rămas la un nivel ridicat. De cealaltă parte, Franța, cea mai afectată țară din Europa de pandemia de COVID-19, a relaxat o parte din restricții.

Se redeschid magazinele mici, librăriile și florăriile. Dacă situația pandemică se va îmbunătăți, Franța ar putea renunța la carantina generală din 15 decembrie.


Preluat de la: Publika.md