OMS anunţă care sunt cele 11 ţări cu creşteri semnificative de Covid-19. Moldova este în listă

30 de ţări au avut creşteri, iar în 11 dintre acestea, transmiterea accelerată a virusului a condus la creştere semnificativă.

Acestea sunt: Suedia, Moldova, Ucraina, Macedonia de Nord, Albania, Bosnia-Herţegovina, Azerbaidjan, Kazahstan, Kârgâzstan, Armenia şi Kosovo.

Directorul regional al OMS, doctorul Hns Henri Kluge, spune că dacă acest val de creşteri nu va fi controlat de autorităţile fiecărei ţări, sistemele medicale vor ceda.

Peste 2.6 milioane de cazuri de Covid-19 şi peste 195.000 de decese au fost raportate în regiune europeană a OMS, care acoperă 54 de ţări şi 7 teritorii din Europa, Orientul Mijlociu şi Asia Centrală.

Aproape 20.000 de cazuri noi şi aproximativ 700 de decese sunt raportate zilnic.

„În ultima vreme, am vorbit mereu despre riscul izbucnirii numărului de cazuri noi din cauza relaxării măsurilor restrictive. În câteva ţări din Europa riscul a devenit o realitate. 30 de ţări au înregistrat creşteri în ultimele 2 săptămâni. În 11 dintre acestea, accelerarea transmiterii a condus la o creştere semnificativă, iar dacă nu va fi controlată, sistemele medicale vor ceda”, a explicat doctorul Kluge, într-o cofnerintă de presă.


Preluat de la: Publika.md