Ofițeri SIS prinși BEȚI la volan. Angajații riscă să fie demiși din funcție

Doi ofițeri SIS au fost prinși beți în timp ce se deplasau cu o mașină pe una din străzile Capitalei. Unul dintre angajații Serviciului de Informații și Securitate era la volanul automobilului, transmite TV8. În acest caz a fost inițiată o anchetă de serviciu, iar cei doi riscă să fie chiar demiși.

„Serviciul a inițiat o investigație internă asupra cazului menționat, iar vinovații vor fi sancționați dur, până la eliberare din funcție. Anterior, SIS a atenționat angajații asupra unei politici de zero toleranță față de orice încălcări ale cadrului normativ în vigoare și acțiuni care aduc prejudiciu si atingere imaginii instituționale, precum și discreditează statutul de ofiţer de informaţii”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Serviciului de Informații și Securitate, Daniela Mînzat.

„Urmare a incidentului, Serviciul va întreprinde o serie de măsuri de eradicare a acțiunilor de acest gen, asigurând realizarea unei politici de cadre cu respectarea strictă a legislației în vigoare și a normelor codului deontologic al ofițerului de informații şi securitate”, a mai adăugat Daniela Mînzat. 


Preluat de la: Timpul.md