OFICIAL / Medicii români vor ajuta la tratarea pacienților aflați în stare GRAVĂ și EXTREM de gravă

Se preconizează ca, pe 30 aprilie, din România să vină un grup de medici şi asistenţi medicali, care vor activa împreună cu medicii din Republica Moldova pentru acordarea asistenţei medicale pacienţilor cu COVID-19. Prezentă la emisiunea Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA, ministrul Sănătăţii Viorica Dumbrăveanu a precizat că deja au fost stabilite centrele medicale unde vor activa medicii din România.

În context, Viorica Dumbrăveanu a salutat sprijinul reprezentat de medici şi echipamente de protecţie şi medicamente donate de poporul român.

„Am vorbit la telefon cu domnul Raed Arafat şi cu Excelenţa Sa, domnul ambasador Ioniţă. Medicii şi asistenţii medicali din România vor activa pentru acordarea asistenţei medicale pacienţilor aflaţi în stare foarte gravă şi în stare gravă”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit ministrului Sănătăţii, până în prezent, au existat 12 donatori de plasmă.

„Cu donaţia de plasmă e unei singure persoane, pot fi tratate trei persoane, ceea ce este foarte important. Mizăm că numărul persoanelor care vor dona plasmă va creşte”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

Ministrul a menţionat că Japonia intenţionează să ofere un lot de medicamente cu rol de tratament experimental.

„Noi nu facem aceste tratamente ad-hoc. Există protocoale clinice asupra schemelor de tratament, cu descrierea foarte clară a tratamentelor aplicate. Niciun fel de tratamente experimentale nu implememtăm în acest moment”, a spus Viorica Dumbrăveanu, care a mai menţionat că tratamentul pentru COVID-19 este absolut gratuit şi asumat de către stat.

Ministrul Sănătăţii a mulţumit postului TVR MOLDOVA pentru reflectarea imparţială şi din surse oficiale a ştirilor în această perioadă complicată.
 


Preluat de la: Timpul.md

 Fără categorie