Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă spun că riscă să nu fie înregistrați în cursa prezidențială

Politicianul Octavian Ţîcu scrie pe pagina sa de Facebook despre faptul că a fost exclus din cursa pentru alegerile prezidenţiale. Acesta spune că a primit un mesaj în acest sens de la Comisia Electorală Centrală.

Octavian Ţîcu scrie că este profund şocat de faptul că în ziua în care urma să se lanseze în campania electorală CEC l-a anunţat că este exclus. Potrivit lui, din cele 20 000 de semnături adunate, peste cinci mii au fost aruncate la gunoi, majoritatea pentru o cifră ori un număr de la seria buletinului greşit sau pentru faptul că alegătorii au încurcat domiciliul.

Şi Dorin Chirtoacă a anunţat ieri pe Facebook, că CEC l-a informat printr-un tabel preliminar că acceptă doar puţin peste 15 mii din cele aproape 18 mii de semnături adunate de grupul său de iniţiativă. Chirtoacă a făcut public un demers la Comisia Electorală Centrală în care solicită reverificarea setului de liste de subscripție depuse pentru înregistrare de către Blocul Electoral UNIREA.

De cealaltă parte, Comisia Electorală Centrală spune că va anunţa decizia finală abia marţi.

„Domnul Ţîcu a fost invitat la CEC pentru a discuta, pentru a verifica încă o dată aceste liste. Numărul de semnături care sunt greşite, motivele. Nu este o decizie finală”, a declarat 

Potrivit Codului Electoral, pentru a fi înregistrat în calitate de candidat la alegerile prezidenţiale este nevoie de cel puţin 15.000 de semnături de la alegători din cel puţin jumătate din numărul unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi. Până în prezent. CEC a înscris şase candidaţi în cursă.


Preluat de la: Publika.md