Obiectul fascinant care gravitează în jurul Lunii. Explicația oamenilor de știință

În ciuda formei bizare, obiectul nu este un OZN ci aparține Coreei de Sud.

LRO a capturat mai multe imagini ale omologului său sud-coreean, orbiterul lunar Danuri al Institutului de Cercetare Aero-Spațială din Coreea, pe măsură ce cele două au zburat în paralel, dar în direcții opuse, între 5 și 6 martie, a spus NASA.

Danuri este prima navă spațială a Coreei de Sud trimisă spre Lună, în timp ce LRO orbitează satelitul natural al Pămîntului de 15 ani.

„LRO al NASA, care orbitează și studiază Luna de 15 ani, a capturat mai multe imagini ale orbiterului lunar Danuri al Institutului de Cercetare Aero-Spațială din Coreea (Korea Aerospace Research Institute – KARI) luna trecută.

Cele două nave spațiale, călătorind pe orbite aproape paralele, au trecut pe lîngă ele în direcții opuse între 5 și 6 martie 2024.

Camera unghiulară îngustă a LRO (una dintr-o serie de camere cunoscute sub numele de „LROC”) a capturat imaginile prezentate aici în timpul a trei orbite care s-au întîmplat să fie suficient de aproape de Danuri pentru a prinde instantanee.

Datorită vitezelor relative rapide între cele două nave spațiale (aproximativ 1.500 de kilometri pe oră), echipa de operare a LRO de la Centrul de Zbor Spațial al NASA din Greenbelt, Maryland, a avut nevoie de o sincronizare excepțională pentru a direcționa LROC-ul în locul potrivit la momentul potrivit pentru a surprinde Danuri, prima navă spațială a Republicii Coreea, trimisă pe Lună”, a declarat agenția.


Preluat de la: Noi.md