Obama, despre modul în care Trump gestionează pandemia de Covid-19 în SUA

Barack Obama a declarat că modul în care pandemia de Covid-19 este gestionată în prezent de preşedintele Donald Trump este total iresponsabil, într-una din rarele intervenţii publice pe care Obama a făcut-o în această perioadă. Anterior, într-un cadru privat, fostul preşedinte al SUA a calificat mai explicit modul în care Trump gestionează epidemia drept „dezastru haotic absolut”, informează digi24.ro.

„Înainte de orice altceva, această pandemie a pus capăt pe deplin, în sfârşit, ideii că atât de mulţi dintre responsabilii noştri ştiu ce fac” a afirmat Obama, într-un mesaj de felicitare difuzat sâmbătă absolvenţilor reţelei de universităţi HBCU (Historically Black Colleges and Universities).

„Mulţi dintre ei (dintre lideri) nici măcar nu încearcă să se prefacă că sunt responsabili”, a continuat el.

În cadru privat, într-o discuţie cu foşti colaboratori avută pe 8 mai, Obama a calificat mai explicit modul în care Trump gestionează epidemia drept „dezastru haotic absolut”, conform presei americane.

El a dat asigurări că va petrece atât timp cât va fi necesar făcând campanie pe cât de intens va fi posibil pentru Joe Biden, în favoarea căruia şi-a anunţat deja oficial sprijinul pe 14 aprilie într-un lung mesaj video.

Lui Donald Trump, care a vorbit săptămâna trecută despre o conspiraţie împotriva sa supranumită „Obamagate”, Barack Obama i-a răspuns pe Twitter cu un singur cuvânt: „Votaţi”.

Într-un al doilea mesaj sâmbătă, către absolvenţi de liceu, Obama le-a transmis acestora că pandemia înseamnă că ei vor trebui să se maturizeze mai rapid decât alte generaţii, îndemnându-i să facă ‘ceea ce credeţi că este corect’.

„A face ceea ce te face să te simţi bine, ceea ce este confortabil, ceea ce este uşor, este ceea ce gândesc copiii mici”, a spus el.

„Din nefericire, mulţi dintre aşa-numiţii adulţi, inclusiv unii cu titluri şi funcţii importante, încă gândesc aşa, şi acesta este motivul pentru care lucrurile sunt atât de date peste cap acum”, a adăugat Obama.


Preluat de la: Publika.md