Oamenii de știință au găsit o modalitate simplă de a atrage mai mulți fluturi în grădină

Dr. Richard Fox, șeful departamentului științific al companiei, subliniază că numărul fluturilor a scăzut cu 80% din anii 1970. Prin urmare, trebuie luate măsuri pentru a-i proteja, iar cea mai bună modalitate ar fi încetarea practicii de a tunde regulat gazonul.

Studiul, realizat timp de șase ani în peste 600 de grădini din Marea Britanie, a constatat că numărul fluturilor era cu 93% mai mare în grădinile cu iarbă înaltă din zonele rurale și cu 18% mai mare decît în mediul urban. Acest lucru se datorează faptului că iarba înaltă oferă insectelor mai multe locuri pentru a se hrăni și a se înmulți.

În plus, înflorirea iederii poate contribui, de asemenea, la creșterea numărului unor specii de fluturi, deoarece le oferă adăpost și o sursă de nectar.

Chiar și un mic petic de iarbă înaltă sau de iederă înflorită poate atrage fluturi în grădina dumneavoastră. Este o modalitate simplă și gratuită de a contribui la creșterea numărului de fluturi, în special în mediile urbane, unde insectele sînt cele mai vulnerabile.


Preluat de la: Noi.md